Bölgenin En Büyük Tarım Fuarı 18 - 22 Kasım Tarihleri Arasında Tüyap Adana' da!

15.09.2015

Kuruluşumuz Tüyap Adana Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Adana İl Tarım Müdürlüğü, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ticaret ve Sanayi Odaları, Seyhan, Yüreğir, çevre il ve ilçelerin Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin değerli destekleri ile hazırlanan ADANA TARIM FUARI 2015 - Adana 9. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile ADANA SERA-BAHÇE FUARI 2015 - Adana 8. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı’nın ortak açılışı 18 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 12.00’de Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir.

Tarımın kalbi Adana’da 25.000 m2’lik alanda hazırlanan, bölgemizin en kapsamlı tarım ve sera bahçe fuarları, tarımın her alanında ve bahçecilik ekipmanları konularında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün gamı, son teknolojik ürünler ve inovasyon konusundaki tüm farklılıklar ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile son kullanıcıyı bir araya getirecektir.

Ersözlü: "Adana Tarım Fuarı, her geçen yıl daha büyük bir coşku ile karşılanıyor."

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü "Adana Tarım Fuarı; bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarları haline gelmiştir. Yerli ve yabancı birçok firmanın Adana’da fuarda buluşması, Adana ili başta olmak üzere tüm bölgenin sektörde önemli bir yerde olduğunun da göstergesidir. Geçtiğimiz yıl 13 ülkeden, 228 firma ve firma temsilciliğinin de katılımı ile hazırlanan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuş, Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir platformu teşkil etmiştir. " dedi.

Düzenlediği fuarlarla ülke ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayan kuruluşumuz Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çiftçilerimiz ve sektör ilgililerimiz tarafından heyecan ve merakla beklenmektedir. Tarım makinelerinden, traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan Tarım ve Sera Bahçe Fuarları süresince geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi; Adana Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan "4. Çiftçi Muhtarlar Aileleri ile Yarışıyor Yarışması", Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile bu yıl "5. Bal Yarışması" gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Ersözlü: "Fuarımıza gelecek on binlerce çiftçimizin teknolojiyi yakından takip etmesine olanak sağlanacaktır."

Fuarlarımızla ilgili yapılan yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayarak, bölge ticaretine katkıda bulunacağız. Ayrıca, başta Adana ve ilçeleri olmak üzere, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman illerinden mazot desteği tarafımızdan sağlanarak 600'ün üzerinde otobüs ile çiftçilerimizin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine ve verimli tekniklerle üretim yapılmasına fuarımız vesilesi ile imkân sağlanmış olacaktır. Geçtiğimiz yıl 144.560 ziyaretçinin gezdiği fuarımızda bu yıl Adana başta olmak üzere 45 ilden 165.000 ziyaretçinin gezmesi hedeflenmektedir.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları kapsamında;

Traktörler, Biçerdöver, Tarımsal Mekanizasyon Ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Bağcılık Ve Şarapçılık İle İlgili Teknolojiler, Su Ve Sulama Teknolojileri, Zirai İlaçlar, Gübreler, Tohum, Fide, Fidan Ve Bahçecilik, Çiçekçilik Ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Agro Bilişim, Hayvancılık, Çiftçilik Ve Seralara Yönelik Ekipmanlar Ve Hizmetler, Canlı Hayvan Yetiştiriliciliği, Su Ürünleri, Süt Ve Süt Ürünleri, Tavukçuluk, Hayvansal Üretim Makineleri, Hayvan Sağlığı Ve Veterinerlik Hizmetleri, İlaçları Ve Ekipmanları, İlgili Yayınlar, Araştırma Enstitüleri, Sera Örtü Ve Ekipmanları, Bahçe Makineleri, Sulama Sistemleri, Isıtma Sistemleri, İlaç Firmaları-Zirai Mücadele, İşleme Teknolojileri, Gübreler, Fidan Ve Fideler, Tohumlar, Kasalama Ve Depolama Sistemleri, Ölçme Ve Kaydetme Cihazları, Bilgisayarlı Kontrol Sistemleri yer almaktadır.

Detaylı Bilgi İçin;

Tarım ve Bahçecilikteki son teknolojileri Tüyap Adana da buluşturacak Fuar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.adanatarimfuari.com ve www.tuyap.com.tr web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, 18 - 22 Kasım 2015 tarihleri arasında 09.30 - 18.00, 23 Kasım 2015 günü ise 09.30 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

TÜYAP ADANA FUARCILIK A.Ş.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN